ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΓΩΝΑΣ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ 2013

Με επιτυχία και αρκετές συμμετοχές ο Αθλητικός Ναυτικός Όμιλος Ζακύνθου, το περασμένο Σάββατο (14 Σεπτεμβρίου) πραγματοποίησε τον Ιστιοπλοϊκό Αγώνα«Τιμίου Σταυρού 2013», αφιερωμένο στην εορτή αυτή.

Ο στίβος είχε σχηματιστεί από την επιτροπή αγώνα σε τρίγωνο όπου τα σκάφη μετά την εκκίνηση υποχρεώνονται να περάσουν από τρεις σημαδούρες. Συγκεκριμένα το απόγευμα του Σαββάτου με πολύ καλό Μαΐστρο (4-5 Μποφώρ) ξεκίνησαν 6 Ιστιοπλοϊκά σκάφη έξω από τις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο θαλάσσιο χώρο για την διαδρομή των 6.4 ν.μ.


Τα σκάφη και τα πληρώματα που συμμετείχαν ήταν τα εξής:

  • ASTERIX του ΑΝΟΖ με Κυβερνήτη του σκάφους τον Παύλο Δικόπουλο και πλήρωμα τον Άκη Ποταμίτη, Δημήτρη Σκαλιστήρη και τον Βαγγέλη Δικόπουλο.
  • ATHINA II με Κυβερνήτη του σκάφους τον Αναστάσιο Κουτουλογένη και πλήρωμα τον Διονύσιο Κουτουλογένη, Γιάννη Κούτση και τον Στάθη Λογοθέτη.
  • ESCAPE του ΑΝΟΖ με Κυβερνήτη τον Γιάννη Μαρίνο και πλήρωμα τον Γιώργο Μιχαλόπουλο.
  • EX-ANIMO του ΑΝΟΖ με Κυβερνήτη του σκάφους τον Λάζαρο Τσαφταρίδη και πλήρωμα τον Γεώργιο Σιδηρά, και τον Φήμη Παλαδινό.
  • PYTHEAS του ΑΝΟΖ με Κυβερνήτη του σκάφους τον Σπύρο Μάργαρη και πλήρωμα τον Μπάμπη Κολπονδίνο, την Μαρία Αντιόχου και την Γρηγορία Λούτα.
  • PANAS του ΑΝΟΖ με Κυβερνήτη του σκάφους τον Σπύρο Γιοβάρθη και πλήρωμα τον Παναγιώτη Λόξα, Νικόλαο Κλάδη και την Γωγώ Γκιβέτση.


Καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα επικρατούσε ο Βορειοδυτικός άνεμος. Στην εκκίνηση επικράτησε λίγο σύγχυση λόγω του ότι ο αέρας δεν ήταν τόσο σταθερός, αλλά μετά βγαίνοντας στον καθαρό αέρα τα σκάφη ανέπτυξαν γρήγορα ταχύτητα και πέρασαν όλες τις σημαδούρες όπου αγωνίστηκαν περίπου σε όλες τις πλεύσεις της ιστιοπλοΐας. Αυτό έκανε τον αγώνα ευχάριστο και τα πληρώματα των σκαφών εξέφρασαν την επιθυμία την επόμενη χρονιά η διαδρομή να είναι μεγαλύτερη.


Τα αποτελέσματα του Αγώνα είναι τα εξής:

 

Θέση

ΑρΠανιών

Όνομα Σκάφους

Τύπος Σκάφους

1

GRE1630

PANAS

APOLLO 12 PLUS

2

GRE1178

ATHINA II

BAVARIA 47

3

GRE1020 EX-ANIMO ATLANTIC 31

4

GRE988 ESCAPE BRIN DE FOLIE

5

GRE49603 PITHEAS MIRAGE 28

6

GRE1471 ASTERIX DEHLER DELANTA 80Ο Α.Ν.Ο.Ζ. θέλει να ευχαριστήσει ολόθερμα όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτού του Ιστιοπλοϊκού Αγώνα.
Ειδικά τον 
Roger Chapman (Πρόεδρο Επιτροπής Αγώνα) που πραγματοποίησε την εκκίνηση του αγώνα και πήρε τους χρόνους τερματισμού και τον Πάνο Λόξα (Πρόεδρο Οργανωτικής Επιτροπής) όπου οργάνωσε σωστά τον αγώνα και έστησε τον στίβο.

Η απονομή των επάθλων στους νικητές της διοργάνωσης έγινε στο Πόρτο κοντά στις θέσεις των Σκαφών του Ομίλου, στο λιμάνι, όπου οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν την πλήρη ικανοποίησή τους για την άψογη διοργάνωση. Τις απονομές πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος του Ομίλου Διονύσιος Καλόφωνος, ο Αντιπρόεδρος Παύλος Δικόπουλος και ο Έφορος Ιστιοπλοΐας Σπύρος Γιοβάρθης.

Ευχόμαστε του χρόνου περισσότεροι ιστιοπλόοι να λάβουν μέρος στον Αγώνα «Τιμίου Σταυρού 2014» που έχει γίνει πια θεσμός.

 

Η ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ